JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel och Nokia lägger ner HSDPA-kretsprojekt
Intel skulle inom några veckor ha lanserat processorn Centrino Pro i en version med 3G-tekniken HSDPA, samutvecklad med Nokia. Så blir det inte - Intel har skrotat projektet skriver nyhetstjänsten IDG News.
I september offentliggjordes samarbetet mellan Intel och Nokia, och planerna på att lansera en kretsserie för bärbara datorer med HSDPA-teknik från den finska telekomjätten. Nu är planerna ändrade - nya Centrino Pro kommer i stället bara att få stöd för wlan via standarderna 802.11a, b, g och n.

- Efter att ha gjort vidare analyser har vi beslutat att det inte var en tillräckligt bra investering att ha en sådan produkt på den bärbara marknaden just nu, säger Connie Brown på Intel till IDG News.

Företaget hävdar att pc-tillverkarna inte är villiga att betala något extra för att få HSDPA-tekniken inbyggd i sina bärbara datorer. Intel har inte gett upp planerna på inbyggd 3G, men vill inte offentliggöra några detaljer just nu. Dock kommer man, som tidigare planerat, att lansera ett instickskort för HSDPA under året.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)