JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetest tar in 6 miljoner kronor

Bluetest tar in 6 miljoner kronor

Göteborgsbaserade Bluetest, som utvecklar modväxlade testkammare för bland annat mobiltelefoner, tar in 6 miljoner i riskkapital. Pengarna ska användas för att öka takten.
– Det blir ytterligare anställningar, mer marknadsföring, fler distributörer och mer produktutveckling av mjuk och hårdvara. Vi behöver också investera i fler mätinstrument som kopplas till kamrarna för nya standarder som till exempel LTE och Wimax, säger företagets vd Mats Andersson.

Bluetests teknik används för att optimera prestanda som upp och nedlänkshastighet, täckningsområde och batterilivslängd i handhållna produkter med små antenner. Bland Bluetests 43 kunder idag återfinns tolv av de största mobiltillverkarna och sex av de största mobiloperatörerna i världen. Andra kunder är tillverkare av bärbara datorer, spelkonsoler, små antenner samt testföretag och universitet.

Företaget valdes ut som ett av de mest innovativa uppstartsföretagen på den amerikanska telekommässan CTIA Enterprise & Applications i San Francisco i början av oktober (länk) och har nyligen lanserat en testkammare för LTE-standarden. Precis som tidigare produkter ger den ett mätresultat som motsvarar fri rymd, det vill säga samma miljö som i ekofria rum.

– Så vitt vi vet är vi fortfarande ensamma om en fungerande 4G (LTE) OTA (Over-The-Air) testlösning som bland annat föreslagits till en ny 3GPP standard, säger Mats Andersson.

Företaget omsatte 9,5 miljoner kronor i fjol, en siffra som ser ut att dubbleras i år. För de kommande tre till fyra åren räknar man med att växa tiofalt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)