JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. LeCroy vässar Wavesurfer

LeCroy vässar Wavesurfer

Oscilloskopen i Wavesurfer-serien, LeCroys mellanklassfamilj, har några år på nacken och får nu en behövlig putsning i den allt hårdare konkurrensen med Tektronix, Agilent och Rohde & Schwarz. Bland nyheterna märks en maximal uppdateringshastighet på 1,25 miljoner svep per sekund, en samplingshastighet på maximalt 10 GSa/s och ett minnesdjup på maximalt 25 Msampel.
Förutom det rena oscilloskopet finns instrumentet även som blandsignaloscilloskop under beteckningen MSO MXs-B. Användaren får då tillgång till 18 digitala kanaler. Dessa har dock en maximal samplingshastiughet på 1 GSa/s.

Oscilloskopen i Wavesurfer MXs-B finns med två eller fyra kanaler. Bandbredden är på 200, 400, 600 eller 1000 MHz. När alla kanaler används är den maximala samplingshastigheten 5 GSa/s och minnet är på maximalt 12,5 Gsampel/kanal. Både samplingshastigheten och minnet går att dubblera till 10 GSa/s respektive 25 MSa/kanal när antalet kanaler halveras.

Trots det långa minnet ska instrumenten inte upplevas som sega när man gör analyser som till exempel FFT, hävdar LeCroy i ett pressmeddelande.

Mer avancerade funktioner som FFT, envelopp, olika filter och derivata ingår numera I standarduppsättningen av matematiska funktioner.

Minnet kan segmenteras i upp till 10 000 block där varje del triggas individuellt. På så sätt lagrar man bara in de intressanta delarna av signalen. Blocken kan sedan “spelas upp” som om de vore en enda sammanhängade signal.För avlusning av seriebussar finns ett stort utbud av avkodare inklusive I2C, SPI, UART, Can, Lin, Flexray, USB, Arinc 429, MIL-STD-1553, MIPI D-PHY, DigRF3G och Audiobus.

När det är dags att skriva rapport kan man använda Labnotebook som också är standard numera. Men en enda knapptryckning sparas alla instrumentinställningar liksom rådata. Sedan kan man redigera rapporten och spara den som PDF, HTML eller textdokument.

Färgskärmen är på 10,4 tum, precis som på föregångarna, och upptar en stor del av fronten på instrumentet.

Priset för Wavesurfer MXs-B börjar på 7 750 euro medan man får ge 11 305 euro för den enklaste modellen av MSO MXs-B.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)