JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Strejkvarsel på telekomområdet
Förhandlingarna om ett nytt avtal mellan arbetstagarorganisationen Seko och arbetsgivarorganisationen IT & Telekomföretagen inom Almega har strandat. Seko varslar nu om strejk för omkring 1 600 medlemmar på bland annat Teliasonera och dess dotterbolag.
– Arbetsgivaren lägger ett bud som motsvarar 2,2 procent på en 12-månadersperiod. Det här är inte seriöst agerat av vår motpart. De mer eller mindre tvingar oss ut i en konflikt. Att komma fram till ett avtal är i nuvarande situation utsiktslös, säger Seko:s förbundsordförande, Janne Rudén, i ett pressmeddelande.

Som jämförelse nämner Seko de anställda inom industrin som får 2,6 procent från den 1 april.

– Utan fastställda lägstalöner för yrkesarbetare i avtalet bjuder man in till lönedumpning inom telekomsektorn. Vi är medvetna om att konkurrensen inom sektorn är stenhård men att underhåll och utbyggnad av vårt telenät i Sverige ska ske med dumpade löner är helt oacceptabelt, säger Janne Rudén.

En eventuell konflikt träder i kraft onsdagen den 25 april kl. 00.00 och skulle bland annat ge kraftiga störningar i Telias kundtjänst, teknisk felavhjälpning och utbyggnad av teleinfrastruktur.

Förutom Teliasonera berörs bland annat Skanova, Cygate, Relacom och Eltel Networks.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)