JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST–Ericsson skonar Lund
Verksamheten i Lund berörs inte av den personalminskning på 1700 personer som ST-Ericsson presenterade igår, rapporterar Sydsvenskan.
– Vi har fått beskedet att Lund inte påverkas, säger Lars Nicklasson, klubbordförande för Sveriges ingenjörer till Sydsvenskan.

ST-Ericsson har cirka 1100 fast anställda i Lund och sysselsätter dessutom runt 400 konsulter.

Det var sent i går eftermiddag som den förlusttyngda halvledartillverkaren ST-Ericsson meddelade att utvecklingen av applikationsprocessorer, som ingår i företagets mobiltelefonplattform, flyttas över till ST Microelectronics som äger 50 procent av bolaget. Applikationsprocessorerna ska i framtiden inte bara användas i mobiltelefoner och läsplattor utan även i produkter som set-top-boxar, tv-apparater och bilar.

Dessutom ska verksamheten rationaliseras, totalt ska 1700 tjänster bort, inklusive den personal som får flytta över till ST.

Kostnaden för att genomföra sparplanen uppgår till 130–150 miljoner dollar, strax under en miljard kronor.

När allt är genomfört i slutet av nästa år ska kostnaderna minska med runt 320 miljoner dollar, uppåt två miljarder kronor, per år.

Företaget släppte också rapporten för årets första kvartal och precis som väntat fortsatte utförsbacken. Försäljningen minskade till 290 miljoner dollar, från 440 miljoner dollar första kvartalet i fjol. Förlusten på sista raden, inklusive engångskostnader, ökade till 312 miljoner dollar, från 178 miljoner dollar i fjol.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)