JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cypress ger Ramtron två veckors respit
För åtta veckor sedan lade Cypress Semiconductor ett fientligt bud på minnestillverkaren Ramtron. Ett bud som gick ut i fredags. Nu förlängs budet i nästan två veckor till, men Cypress tålamod håller på att tryta.
I början av juni började återigen karusellen mellan Cypress och Ramtron (se länk) efter fjolårets uppköpsförsök. Men det lockande erbjudande som Cypress anser sig ha presenterat tycks inte heller denna gång ha tagits på allvar av Ramtron, då det förföll i fredags.

Så nu höjer Cypress tonläget, samtidigt som företaget förlänger sitt erbjudande till nästa fredag, den 17 augusti. Erbjudandet har vässats lite, vilket innebär att Cypress nu erbjuder 2,68 dollar per aktie. Det är 48 procent över Ramtrons slutkurs dagen innan det senaste budet lades, alltså den 11 juni i år

Tydligt är att Cypress är rejält irriterat över det rådande dödläget. I ett brev till styrelsen klargör vd T.J. Rodgers att företaget inte tänker ge upp köpetankarna. Snarare är Cypress strategi att vänta tills dess att Ramtron måste ge upp.

T.J. Rodgers skriver bland annat ”Vi anser att Ramtron haft mer än tillräckligt tid för att ta fram en strategi och det misslyckandet kan enbart leda till en slutsats: det går inte att hitta ett erbjudande som är bättre än vårt. Om ni tror att vi kommer att förlora intresset för ett förvärv, är det värt att upprepas att vi är fast beslutna att köpa Ramtron och detta åtagande kommer vi inte att avstå. Vi kommer inte ge er obegränsad tid att stå i vägen för vårt erbjudande samtidigt som ni misslyckas att ge era aktieägare en rättvis möjlighet att överväga detta eller ett bättre alternativ.”
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)