JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kinesiska BYD ny licenstagare till Neonode

Kinesiska BYD ny licenstagare till Neonode

Det svenska, Nasdaq-noterade elektronikföretaget Neonode, har skrivit licensavtal med det kinesiska elektronikföretaget BYD om Neonodes infraröda pekskärmsteknik. Men vad BYD ska tillverka för pryl är det locket på om.
- Ja det ligger vi lågt med så länge. BYD vill inte avslöja sina planer för konkurrenterna, säger  Annica Englund, informationsansvarig på Neonode, till Elektroniktidningen.

BYD är ett snabbväxande kinesiskt företag i industristaden Shenzheng.

Man började 1995 som batteritillverkare med 20 anställda.

Med batteriteknik som grund har BYD expanderat med elbilar, bland annat nya BYD e6 som nyligen sålts i 500 exemplar till Shenzhen-polisen, elbussar, mikrolektronik, optoelektronik, solceller, bildskärmar, led-belysning, solceller, elektronikprylar med mera.

I dag har BYD 150 000 anställda och räknas som ett av  världens största företag inom batteriteknik, konsumentelektronik och elfordon.

Nu har BYD skrivit ett flerårigt licensavtal med Neonode om företagets touch-teknik Multisensing.

Men exakt vad BYD ska använda Neonodes strömsnåla, optiska pekskärmsteknik i för produkter avslöjas inte, annat än att de är en högvolymprodukt som ska börja masstillverkas i slutet av första kvartalet i år.

Neonode har i dag 23 licenstagare inom områdena LCD-skärmar, mobiltelefoner, surfplattor, kontorsprylar av olika slag, infotainment-skärmar i bilar, spelprylar och leksaker.

I alla dessa prylar sitter Neonode-kretsen NN1001 som utvecklats i samarbete med Texas Instruments och som breddat marknaden för Neonone mot mindre prylar.

Elektroniktidningen skrev om den nya kretsen för ett år sedan. (länk)

Läs också Elektroniktidningens intervju med vd Thomas Eriksson efter CES-mässan i Las Vegas. (länk)

Läs om Neonodes samarbete med Volvo Cars. (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)