JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo ser cyklister

Volvo ser cyklister

På Geneva Motor Show – som slår upp dörrarna idag – visar biltillverkaren Volvo en nytt elektroniskt säkerhetssystem som ser cyklister och dessutom bromsar bilen automatiskt vid behov. Den nya cyklistvarningen kompletterar den nuvarande fotgängarvarningen.
Volvo Cars visar upp nyheten i Geneve i dag och lovar att den nya tekniken kommer att finnas tillgängligt för nya Volvobilar från och med maj månad, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Alla nya Volvobilar som redan har Volvos varningssystem för fotgängare kommer också att utrustas med den nya cyklistvarningstekniken.

Systemet analyserar data från en kamera som sitter framför backspegeln och en radarsensor som sitter i fordonets grill. Radarn upptäcker objektet och mäter avståndet till det, medan kamerans uppgift är att avgöra vad för typ objekt det är – en fotgängare, cyklist eller kanske något helt annat.

Med hjälp av en avancerad bildbehandlingsalgoritm som identifierar rörelsemönstret hos objektet kan systemet avgör om det rör sig om en cyklist eller något annat.

För att det automatiska bromssystemet ska sättas in måste både radarn och kameran bekräftat objektet. Vid en omedelbart förstående kollision slås bilens bromsar på med full kraft.

Det nya säkerhetssystemet kommer att finnas tillgängligt för Volvos modeller V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 och S80.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)