JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Önska en laddplats för elbilen

Önska en laddplats för elbilen

I helgen lanserades en ny tjänst på webbsajten Laddaelbilen.se, där vem som helst kan önska sig en laddplats för sin elbil.
Laddaelbilen.se är en ny informations och nyhetsportal på svenska med nyheter om elbilar, laddhybrider och laddning.

Bakom sajten står Andy Rietschel, grundare av konsult- och analysföretaget Easycharge, som göra analyser av elbilsmarknaden och laddinfrastrukturen i Sverige.

- Ett perfekt sätt för beslutsfattare att se över behovet av laddinfrastruktur för elbilar i olika delar av Sverige, säger Andy Rietschel.

Samtidigt i helgen invigde laddinfrastrukturföretaget Solelia en ny publik laddstolpe i Uppsala. Det nya med den laddstationen är att den försörjs men hundra procent solel genom ett nytt system som går under namnet Solbanken.

- Solbanken är navet i det nya solsystemet. Solbanken registrerar all solel som produceras och används i de olika anläggningarna runt om i Uppsala. När en elbil laddas vid den nya stolpen görs ett uttag från Solbankskontot. På så sätt kan vi garantera att al el som laddas motsvaras av lika mycket solelsproduktion, säger Carolina Johansson, vd för Solelia.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)