JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hybrideliten samlas på KTH

Hybrideliten samlas på KTH

På torsdag samlas den svenska hybrid- och elfordonseliten på KTH i Stockholm för en uppdatering av teknikutvecklingen i Sverige och Europa. Det är Sveriges hybridfordoncentrum SHC som arrangerar en heldag under rubriken Roads to the Future.
SHC bildades 2007 av statliga Energimyndigheten tillsammans med AB Volvo, Volvo Cars, Scania och fem universitet – Chalmers, Lund, KTH, Linköping och Uppsala.

SHC:s uppgift är bland annat att stödja samarbetet mellan högskolor och industri när det gäller hybridteknik och elteknik och verka för att Sverige behåller sin position som en av världens ledande nationer när det gäller fordonsforskning och fordonsutveckling.

På torsdag håller SHC en heldagskonferens på KTH i Stockholm med en uppdatering av var teknikutvecklingen står just nu.

Bland talarna finns Johan Konnberg, som lett Volvos el- och hybridbilsutveckling och som är chef för projektet Roadmap: Sweden, professorerna Mats Alaküla från Lund, Göra Lindbergh från KTH och Bo Egardt från Chalmers.

Johan Lindström från Scania kommer att redogöra för Scanias ”slide-in-projekt” och Hans Göran Milding och Robert Eriksson från Volvo Cars berättar om Volvos el- och hybridbilsstrategi.

Mitt på dagen blir det paneldiskussion med  Dr. Gereon Meyer, Erik Figenbaum, Eva Schelin, Urban Wästljung, Scania och Karl-Johan Runnberg, Volvo Car Corporation och klockan 17 är det slut.

Se hela programmet här.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)