JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Powercell mest samhällsnyttig

Powercell mest samhällsnyttig

Bränslecellsföretaget Powercell i Göteborg har fått den svenska riskkapitalföreningens nyinstiftade utmärkelse ”Årets mest samhällsnyttiga investering”.
Egentligen är det riskkapitalbolagen bakom Powercell som får priset men det är teknikbolaget Powercell som står i rampljuset.

- Vi är glada och stolta. Det här är ett riktigt erkännande för vårt hårda arbete med att utveckla miljövänlig teknik, säger vd Magnus Henell i ett pressmeddelande.

Powercell har utvecklat bränslecellsteknik i drygt tio år och har nu flera kommersiella produkter på marknaden, till exempel bränslecellstacken S1, som finns i effekter från 1 kW till 6 kW.

Powercells bränslecellssystem omvandlar diesel till el med minimala avgaser och tyst drift. Det största användningsområdet är i lastbilar och andra tunga fordon som slipper gå på tomgång vid vila och lassning och lossning.

Powercell är en avknoppning från Volvokoncernen och ägs i dag av Volvo Group Venture Capital, Fouriertransform, Midroc New Technologies och Finindus. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)