JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TCO vill se mer återvunnen plast

TCO vill se mer återvunnen plast

Nu finns det bildskärmar som innehåller minst 85 procent återvunnen plast, som är det nya kravet för att produkten ska få märkas med TCO Certified Edge.
– Kravet på minst 85 procent återvunnen plast är utmanande men fullt nåbart och är delvis ett industriinitiativ, säger Stephen Fuller i ett pressmeddelande.

Han är ansvarig för bildskärmar på standardiseringsföretaget TCO Development.

Jämfört med metaller är det betydligt svårare att försäkra sig om att återvunnen plast håller den kvalitet som krävs, därför är det inte så vanligt med återvunnen plast i IT-produkter.

Men tillgången på återvunnen plast ökar så sakteliga. Det underlättas av att TCO Development införde de första kraven på plast redan 1995. Då var det halogenfritt som gällde. Kravet har lett till att det är enklare att återvinna plasten idag, skriver TCO Development.

Alla bildskärmar som uppfyller TCO Certified Edge uppfyller också alla övriga krav i TCO Certified Displays inklusive lägre andel farliga ämnen, energieffektivitet och krav som underlättar återvinning såsom att plast märks upp och att plast och metall inte smälts ihop.

Den första bildskärmen som certifieras enligt nya TCO Certified Edge kommer från Lenovo.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)