JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lattice nya hjälpreda

Lattice nya hjälpreda

40 procent billigare, 30 procent lägre effektförbrukning och ett minimalt fotavtryck. Löftena är de vanliga när det lanseras en ny FPGA-familj. Men Lattice siktar inte på att ersätta asicar och assp:er med ECP5. Istället vill nykomlingen vara en hjälpreda som ger flexibilitet i volymprodukter.
Lattice försöker muta in en egen nisch med ECP5. Kretsarna är tillräckligt stora för att kunna göra ett och annat men samtidigt tillräckligt små och billiga för att slinka med bredvid en asic eller assp i en femtobasstation, mikroserver, nätverksutrustning, industriell video eller andra volymprodukter.

Tanken är att FPGA:an ska ta hand om de delar av konstruktionen som inte går att frysa när asicen eller assp:en går i produktion För att klara lite mer tyngre uppgifter, inklusive snabba kommunikationsprotokoll, har familjen fått hårda Serdesblock som klarar upp till 3,25 Gigabit/s.

Det gör att kretsarna bland annat kan hantera DDR3, LPDDR3, XGMII och 7:1 LVDS, PCI Express, Ethernet (XAUI, GbE, SGMII) liksom CPRI.

ECP5 kommer i sex modeller med 25k till 85k klassiska fyrvägs uppslagstabeller. De maximalt fyra Serdesblocken drar från 0,25 W per kanal och det finns kapslingar som är så små som 10x10 mm.

Kretsarna är redan i produktion och från augusti går det att få tag på större volymer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)