JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hexatronic tar över Ericssons kopparkablar

Hexatronic tar över Ericssons kopparkablar

Teknikhandelskoncernen köper Ericssons tillverkning av kopparkablar i Hudiksvall. Företaget förvärvade den betydligt större optokabelverksamheten på orten så sent som 2 december i fjol (länk).
I det ursprungliga avtalet lovade Hexatronic att fortsätta driva tillverkningen av kopparkablar under en övergångsperiod men uppenbarligen går det att tjäna pengar på verksamheten. Nu förvärva Hexatronic verksamheten för 8,4 miljoner kronor och 15 personer får fortsatt anställning.

- Vi har, under den tid som vi hanterat kopparkabelverksamheten, sett att en viss produktmix kan drivas lönsamt och långsiktigt. Vi kommer också att öka vår teknikbredd upp i Hudiksvall. Vi har lyckats hitta en lösning med Ericsson där vi förvärvade denna del på ett för bägge parter förmånligt sätt, säger Hexatronics koncernchef Gert Nordin i ett pressmeddelande.

Verksamheten omsätter cirka 40 miljoner kronor per år och blir ett fristående affärsområde inom Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB (HCI).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)