JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson klyver nätverksdelen
För att får fart på tillväxten delar telekomjätten Ericsson upp affärsområdet Networks i två delar: Radio respektive Cloud & IP. Förändringen ska vara genomförd till sista juni.
Det nya affärsområdet Radio är som namnet avslöjar fokuserat på radioaccessen i form av framförallt basstationer av olika slag medan Cloud & IP handlar om molntjänster och virtualisering.

Johan Wibergh, som varit chef för affärsområdet Networks, fortsätter som chef för det som numer kallas "segmentet" Networks. Vilka som ska chefa för affärsområdena Radio respektive Cloud & IP är inte bestämt.

– Affärslogiken och Ericssons position är olika för de två områdena. Radio är fundamentet för Ericssons tekniska ledarskap och vi är den odiskutabla marknadsledaren med samma storlek som tvåan och trean sammanräknat. Vi är beslutna att behålla vårt ledarskap när marknaden går mot 5G, säger Ericssons vd Hans Vestberg i ett pressmeddelande.

– För Cloud och IP, som är fundamentala för utvecklingen av 5G, har vi gjort signifikanta framsteg men är fortfarande en utmanare. På en föränderlig marknad ska vi nu intensifiera vår arbete med att fånga öppningarna inom virtualisering och molntjänster, genom att bygga på vår styrka inom kärnnät.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)