JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Neonode släpper ny peksensor
Neonode Zforce AirSensormodulen Zforce Air kan addera pekteknik till vitvaror, notebooks, skrivare, monitorer, tangentbord, pekplattor, mobiltelefoner, spelenheter, fordon och ebokläsare – ja, godtyckliga ytor, enligt Neonode. Plus tomma luften.
– Vi tror att denna teknik kan ändra spelreglerna för OEM:er som behöver billig teknik för pek och proximity, skriver Neonode i en pressrelease.

Tekniken är optisk och fungerar på alla ytor, inklusive människohud. Det sistnämnda ger en möjlig tillämpning inom elektroniska accessoarer –  man kan använda baksidan av handen som pekyta.

Neonode påpekar också möjligheten att integrera pekteknik exempelvis i skalet till en mobiltelefoner eller i fodralet till en pekplatta.

– ”Aktiva” fodral till telefoner och pekplattform öppnar helt nya möjligheter till interaktion som inte kräver att man rör skärmen.

Det är också möjligt att detektera gester i tumma luften i närheten av sensorn. En och samma modul kan hantera både proximity (närhet) och geststyrning.
 
Zforce Air-tekniken kan licenseras och är förberedd för massproduktion. OEM:er har fått testa provexemplar, enligt Neonode.

Svenska Neonode byggde mobiler med pekskärm många år före Apple. Idag lever företaget på att licensiera sin optiska pekteknik till andra företag. Tekniken skyddas av 41 patent och 93 patentansökningar.

En av Neonodes skrivarkunder – Hewlett Packard – har just börjat skeppa tre skrivare med tekniken.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)