JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. I morgon startar världens snålaste elbilsrally

I morgon startar världens snålaste elbilsrally

Årets elbilsrally, Oresund Electric Car Rally, har lockat rekordmånga deltagare. Trots att maxgränsen på 60 ekipage höjts till 70 är rallyt fullbokat sedan många veckor. I morgon går starten i Köpenhamn. På söndag eftermiddags når bilarna förhoppningsvis målet i Malmö.
Intresset för elbilar och laddhybrider ökar snabbt. Det visar inte minst det rekordhöga deltagandet på elbilsrally Oresund Electric Car Rally, med början i morgon.

Tävlingen, som är öppen för alla moderna elbilar och laddhybrider, är uppdelad i två etapper. Efter den första delsträckan längs Själlandskusten delas pris ut till den bil som avverkat sträckan med lägst energiförbrukning. På söndag handlar det om att hantera olika orienterings- och precisionsövningar längs den svenska Öresundskusten.

Anledningen till att rallyt inte rymmer fler än 70 elbilar eller hybrider är att alla måste kunna garanteras laddning, hävdar tävlingsledningen.

Bland sponsorerna märks elbilstillverkarna Mitsubishi och Nissan, men även andra teknikföretag liksom energibolag, kommuner och regioner sponsrar rallyt. Tävlingens huvudarrangör är det politiska samarbetsorganet Öresundskommittén, som vill slå ett slag för den ”gröna” Öresundsregionen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)