JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska bitcoinbolaget hotas av stämningar
Kunder till svenska bitcoinföretaget KNC Miner tänker stämma företaget för uteblivna leveranser av företagets processorkort för bicointillverkning. Och företagets presskontakt vägrar svara på frågor. Det berättar den svenska tidningen Computer Sweden.
Enligt Computer Sweden förbereder sig advokater i Sverige och USA för att stämma företaget.

Det är den nya generationen bitcoinbrytare kallad Titan som inte levererats i tid. Nu försöker kunder återta sina köp med hänvisning till detta. Bitcoinbrytare tappar snabbt i värde i och med att konkurrensen ökar. Dessutom har värdet på valutan Litecoin sjunkit dramatiskt sedan brytarna skulle ha levererats.

En amerikansk advokatfirma har startat en webbsajt för att organisera en grupptalan mot KNC Miner. Också de svenska advokatfirmorna Nova och Din Rätt förbereder en grupptalan.

– Det handlar om stora pengar för mina klienter. En sådan här dator har kostat över 75 000 kronor. Många har köpt flera stycken och tagit lån för att kunna göra det, säger Joakim Strignert, på juristfirman Din Rätt till Computer Sweden.

Tre av de femton han har haft kontakt med hittills kommer att stämma KNC Miner och han räknar med att de kommer att bli fler.

En advokat på Nova hävdar att det finns hundratals missnöjda kunder.

KNC Miner säger till Computer Sweden att företaget bara känner till en enda kund som kräver pengar tillbaka. Företaget har därefter enligt Computer Sweden vägrat att svara på frågor.

Istället har företaget skickat en deklaration som säger att företaget agerar i enlighet med sina kundvillkor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)