JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Utvecklingsplattform för 5G

Utvecklingsplattform för 5G

Programmerbara radiomoduler i kombination med en grafisk utvecklingsmiljö. Där har du essensen i Labview Communications System Design Suite, National Instruments nya verktyg som ska göra det snabbare att utveckla bland annat 5G, nästa generations mobilstandard.
– Labview Communications kommer med ramverk för Wifi och LTE vilket gör det möjligt för den som gör prototyper att fokusera på specifika och innovativa delar i existerande standarder snarare än att designa nya algoritmer från grunden, säger James Kimery som är ansvarig för RF och kommunikation på NI i ett pressmeddelande.

– För en del av de forskare på universitet och i industrin som ingår i vårt pilotprogram, har det här tillvägagångssättet halverat tiden det tar att validera en prototyp.

Labview Communications är optimerad för NI:s mjukvarustyrda radiomuduler (SDR) och har en utvecklingsmiljö som känner av hårdvaran. Därmed blir det möjligt att konfigurera hårdvaran från datorn, och dokumentationen finns tillgänglig i ett funktionsdiagram i mjukvaran.

Lösningen adderar enligt National Instruments hårdvarans flexibilitet till mjukvaran. Utvecklarna får tillgång till alla komponenter i SDR-plattformen och hjälp att uppnå optimal prestanda genom att de slipper mappa sina algoritmer manuellt till olika hårdvaruarkitekturer.

Hela utvecklingsgruppen kan döärmed utveckla en idé från algoritm till FPGA i en och samma högnivårepresentation. Metoden ger enligt National Instruments möjlighet att fokusera på innovation istället för på implementation vilket kortar ner utvecklingstiden och ökar kvaliteten i prototyparbetet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)