JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ett oscilloskop utan hjälpredor

Ett oscilloskop utan hjälpredor

Dagens oscilloskop är proppfulla med olika hjälpredor som gör allt för att underlätta arbetet. Samtidigt fjärmar de användarna från den underliggande tekniken. Tyska Rohde & Schwarz har därför tagit fram en modell där man kan stänga av allt vad automatik heter. Den nya modellen i RTM-familjen är särskilt tänkt för utbildningsändamål.
Tanken är att det helt manuella läget ska ge studenterna en bättre förståelse för instrumentet när de tvingas göra alla inställningar på egen hand.

Utbildningsläget säljs som ett tillägg till RTM-familjen, som finns med två eller fyra kanaler och en bandbredd på 200 MHz, 350 MHz eller 500 MHz. Tillägget ger läraren möjlighet att stänga av alla automatiska mätningar inklusive Autoset och QuickMeas. Läget är dessutom lösenordsskyddat för att inte användarna ska frestas att ”fuska”.

Dessutom har Rohde & Schwarz släppt en ny digital voltmeter för RTM-familjen som kan mäta AC, DC, topp och crestfaktor med tre siffrors noggrannhet oberoende av instrumentets trigger. Även voltmetern är en mjukvaruuppgradering.

Slutligen finns det även en ny frekvensräknare med sju siffrors noggrannhet.

Osilloskopen i RTM-familjen samplar med 5 GHz/s och har ett minnesdjup på 20 MSampel. Sedan tidigare kan man bland annat komplettera dem med 16 digitala kanaler för exempelvis logikanalys.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)