JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EEMBC lanserar tyngre version av Coremark
EMBEDDED WORLD Om prestandamåttet Coremark var organisationen EEMBC:s svar på Dhrystone, så är Coremark Pro EEMBC:s svar på Specint. Om du är insnöad på benchmarking har du nu förstått huvudnyheten. För övriga kommer en mer detaljerad förklaring här.
Coremark lanserades 2009 som EEMBC:s enklaste prestandamått. Det har idag lyckats bli en branschstandard – om en cpu-makare lägger upp något annat prestandamått i specifikationen av sin nya produkt, så blir man misstänksam.

Nu släpps Coremark Pro. Det är anpassat efter arbetsuppgifter för en modern app-processor, typ en sådant som sitter i en smarttelefon eller en surfplatta. Coremark Pro har faktiskt redan smugit sig in där, som en av de många tester som smarttelefonmåttet Andebench använder.

Coremark Pro kör nio deltester där Coremark bara kör fyra. En nyhet är att flyttalsaritmetik används.

Fouriertransformer, linjär algebra och neurala nät är några av de nya deltesten. Alla har de en smula olika profiler vad gäller proportioner mellan läsning, skrivning, logik, heltal, flyttal – det kanska kan ge en liten ledtråd till dig som får dåliga resultat på ett specifikt deltest, men bra på andra. Också deras minnesanvändning varierar, mellan 42 kbyte och 3 Mbyte. Coremark använde som jämförelse bara 16 kbyte.

Elektroniktidningen räknar till 15 prestandatester på EEMBC idag. Åtta nya är under utveckling. Några är uppdateringar, exempelvis en ny version av webbläsartestet Browserbench som tar hänsyn till HTTP 2 och HTML 5 och en ny version av Androidtestet Andebench kallad Andebench Pro. Andra är helt nya, som ett test av Cloud and Big Data Server och ett test av nätverksprocessorer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)