JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Driver multipla lysdioder

LinearDriver multipla lysdioder

En DC/DC-omvandlare som kan driva upp till 16 vita lysdioder från 12 V är vad Linear Technology just släppt. Kretsen har en strömmode-arkitektur med en inbyggd DMOS-transistor på 60 V och 4 A.
Nykomlingen, LT3952, är konstruerad för att driva högeffekts-LED:ar i olika konfigurationer. Det breda inspänningsområdet – som sträcker sig från 3 V till 42 V – gör att omvandlaren, enligt Linear, passar perfekt att användas i allt från industribelysningar och fordon till dekorativ belysning.

Tack vara strömavkänning kan omvandlaren användas i boost-, buck-, buckboost- eller Sepic-topologier. I boost-läge når verkningsgraden enligt Linear över 94 procent, vilket betyder att ingen extern värmeavledning krävs.

Via en anslutning kan användaren programmera switchfrekvensen mellan 200 kHz och 3 MHz; allt för att optimera verkningsgraden samt storlek och pris på de externa komponenterna. Vid switchfrekvensen 2 MHz har  LT3952 en verkningsgrad på över 90 procent.

Med hjälp av en extern PWM-signal kan omvandlaren ljusregleras (dimmas) med förhållandet 4000:1. För mindre krävande ljusreglering kan CTRL-anslutningen nyttjas för skapa en analog dimning motsvarande 10:1 eller en intern PWM-generator användas för att ge en 5:1-dimning.

Självklart har omvandlaren skydd mot kortslutning liksom öppen LED, allt för att förbättra systemets tillförlitlighet. Likaså erbjuder kretsen programmerbart under- och överspänningsskydd på ingången, begränsning och monitorering av ingångsströmmen, frekvenssynkronisering liksom spread-spectrum-modulation.

LT3952 kommer kapslad i en TSSOP med 28 anslutningar och tre olika grader av utökad värmetålighet, en så kallad TSSOP-28E.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)