JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. OrCad fyller 30

OrCad fyller 30

Kretskortsverktyger OrCad från Cadence fyller 30 år och firar födelsedagen med fem nya modeller och tre större uppgraderingar.
– Det är extremt ovanligt att en programvara och ett varumärke uppnår 30-årsåldern. Vi började med att sälja Dos-versionen av OrCad vilket var ett av de första kretskortsverktygen till Microsofts på den tiden nya operativsystem Windows, säger Jan Lindblom I ett pressmeddelande.

Han är vd på den svenska återförsäljaren Gateline.

OrCad ligger funktionsmässigt i kretskortsverktygens mellanskikt. Där hittar du också Pads från Mentor Graphics, Altium Designer och Cadstar.

Förbättringarna i version 16.6 av OrCad kommer att släppas i olika omgångar fram till sommaren.

OrCAD PCB – har bland annat förbättrats vad gäller dragning av snabba bussar där det går att ställa min, max och relativ hastighet, villkor för differentiella par av ledare och justering av fördröjning i ledare. Det ska också gå snabbare att göra layouten av en eller flera ledare med funktioner som Scribble Route, group/contour routing och att gruppera viahål.

OrCAD Capture – kommer numera med OrCAD Signal Explorer vilket förenklar livet för dem som har snabba signaler och därmed behöver simulera signalintegriteten innan layout.

OrCad Component Information Portal – är en kommande funktion som ger användare av OrCad Capture CIS tillgång till parametriserade komponentdata för miljontals komponenter från tusentals olika distributörer via ett interaktivt webbgränssnitt.

OrCAD Sigrity Electrical Rules Check (ERC) – är en kommande funktion som gör det möjligt att köra avancerade tester av signalnitegriteten på kortet, det vill säga mycket mer än att bara kontrollera att ledningsdragningen uppfyller designreglerna.

OrCAD Panel Editor – är tillgänglig redan idag och automatiserar arbetat med att skapa paneler av ett antal kretskort, en funktion som behövs vid tillverkningen av korten. Dessutom underlättar den dokumentationen av panelen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)