JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Formell verifiering som app
Samtidigt som Infineonavknoppningen Onespin firar tio år så lanserar företaget en plattform som ger kunder utan ingående kunskaper i formell verifiering möjligheten att utveckla en app för formell verifiering av ett problem inom just deras tillämpningsområden.
Onespins marknadschef Dave Kelf minns avknoppningen år 2005.

– På den tiden hade alla halvledarbolag egen verksamhet kring formell verifiering.

Efter avknoppningen körde företaget på i gamla hjulspår med några få större kunder som förstod sig på formell verifiering. För tre år sedan kom det in nya ägare och en ny vd som vill få fart på verksamheten. Målsättningen var dels att få fler att använda formell verifiering och dels att ta sig in på den amerikanska marknaden där tekniken aldrig blivit lika stor som i Europa och Japan.

Förutom ett kontor i USA är det den nya plattformen Onespin 360 Launchpad som ska få fler att börja använda formell verifiering.

Dave Kelf drar parallellen med Appstore där Apple tillhandahåller en plattform som andra företag kan använda för att utveckla och sälja appar. På motsvarande sätt kan företag med domänkunskap använda Onespins nya verifieringsplattform 360 Launchpad för att utveckla program för speciella tillämpningar och sälja dem till sina kunder utan att Onespin är inblandad utöver att en del av inkomsterna hamnar hos företaget.

Formell verifiering har ett rykte om sig att vara extremt dyrt men i den nya plattformstappningen börjar licensavgiften på några tusen dollar.

En pilotkund är Tortuga Logic, ett litet tekniktungt amerikanskt företag som sysslar med att analysera säkerhetshot mot exempelvis halvledarkretsar.

– Det tog dem sex månader att utveckla sin app och när vi såg att det fungerade så insåg vi att vi kunde göra samma sak med andra företag.

Med hjälp av appen kan Tortugas kunder testa hur asicen klarar olika säkerhetshot som en attack mot Arm Trustzone eller hur kryptonycklar hanteras.

Apparna pluggas i det befintliga verktygsflödet via en parser och innehåller även den motor som gör den formella verifieringen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)