JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hackathon utmanar IoT
När East Sweden Hack går av stapeln i Linköping för tredje gången är det inte längre enbart innovativa appar och webbtjänster som det ska tävlas om. Nej, denna gång ska även saker kopplas samman med öppen data.
Vad händer om vi kopplar ihop öppen data med en pryl? Det frågar sig arrangörerna av East Sweden Hack 2015, som går av stapeln den 4 till 6 september i Creactive Mjärdevi, Linköping.

För att få svar på frågan utökar man nu Sveriges första öppna hackathon – East Sweden Hack – till att även utmana Internet of Things. Under två dagar har alla som vill möjlighet att skapa nya tjänster och produkter tillsammans med andra kreativa människor.

Uppdraget utförs i lag och går i stort ut på att koppla samman minst en av de i tävlingen angivna öppna datakällorna med en processorenhet som kan vara Arduino Yún, Raspberry Pi 2, Littlebits Arduino Coding Kit eller ett eget alternativ till ett värde av maximalt 1000 kronor. Det senare köper arrangören in lagom till tävlingen.

Till detta kommer kringutrustning i form av sensorer, dioder, kamera och annat, liksom annat material för att bygga själva prylen som exempelvis kan vara en fågelholk. Här kan du läsa mer om uppdraget (länk).

Vill du var med? I så fall finns fyra alternativ till anmälning: lag (länk), enskild (länk), wildcard (länk) eller nybörjare (länk).

Din anmälan måste vara inne senast den 31 juli, förutom om du gör en enskild anmälan. Då är deadline den 30 juni.

Är du däremot sugen på att försöka kamma hem ett Early Bird-pris i form av tre stycken Spotify Premium 3 månader och tre stycken Arduino så måste du se till att anmäla dig före den sista maj.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)