JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nätsäkerhetsföretag öppnar i Umeå
Clavister, med huvudkontor i Örnsköldsvik, öppnar ett forsknings- och utvecklingscenter i i närheten av Umeå universitet. Företaget är i färd med att utöka sin forsknings och utvecklingsstyrka med 50 procent.
Clavister har bland annat tidigare utvecklat en säker gateway  för IoT som kopplar upp sig mot mobilnät och wifi. I Umeå ska man vidareutveckla en ny generation säkerhetslösningar för mobilnät, smarta städer och Internet of Things.

Verksamheten i Umeå kommer att fokusera på utveckling av nästa generations säkerhetsteknologi, plus service och stödtjänster.

– Närheten till Umeå universitet gör oss väl positionerade för att locka några av Sveriges mest begåvade tekniker och ingenjörer, säger Jim Carlsson, vd för Clavister.

I somras annonserade Clavister ett kontrakt med Artesyn där Clavisters säkerhetsprogram ska integreras i Artesyns kommunikationshårdvara. Företagen har gemensamma lösningar för bladserver som kör LTE-trafik genom brandväggar i 1 Gbit/s och levererar 400 Gbit/s genom VPN-tunnlar .
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)