JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Midsummer får lån till tillväxt
Järfällaföretaget Midsummer, som tillverkar produktionslinor för flexibla tunnfilmssolceller, får ett tillväxtlån på 10 miljoner kronor av Almi Företagspartner. Pengarna ska användas för att stärka företagets tillverkning och försäljning av solcellsmaskiner.
Midsummer tillverkar maskiner, kallade Duo, som används för att i sin tur tillverka tunnfilmssolceller av typen CIGS (koppar, indium, gallium och selen); solceller som enkelt kan integreras i exempelvis byggnader.

Företagets kunderna finns över hela världen.

– Vi sålde ytterligare ett Duo-system i våras till ett utländskt multinationellt bolag, vilket är ännu ett bevis på marknadspotentialen i vårt system, säger Sven Lindström, vd för Midsummer i ett pressmeddelande.

Nu får företaget ett tillväxtlån av Almi med syfte att öka företagets resurser inom forskning och utveckling av Duo-maskiner.

–   Genom finansieringen hoppas vi ge Midsummer möjlighet att utvecklas och fortsätta sin kommersialisering. Förhoppningen är att Midsummer kan bli en förebild för andra svenska miljöteknikföretag och det ska bli intressant att följa med på deras resa, säger Fredrik Larsson på Almi Företagspartner Stockholm Sörmland.

Europeiska Investeringsfonden, EIF, garanterar en del av lånet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)