JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineras köp av Transmode i hamn

Infineras köp av Transmode i hamn

Trots att många tyckte amerikanska Infineras bud på optobolaget Transmode var snålt kan man konstatera att affären är i hamn. Infinera har fått in över 95 procent av aktierna och rösterna. Företaget begär nu tvångsinlösen av de återstående 5 procenten.
Infineras bud kom den 9:e april och värderade Transmode till drygt tre miljarder kronor. Styrelsen ställde sig positiv och den största ägaren med 33 procent accepterade budet som var en kombination av aktier i Infinera plus kontanter. Efter ett visst mått av kritik erbjöds mindre aktieägare ett alternativ med 110 kronor i kontanter (länk).

Den 12 augusti meddelade Infinera att bolaget fått in 95 procent av aktierna och rösterna varför nästa steg blir att begära tvångsinlösen av de utestående aktierna. Transmode ska så snart det är möjligt avnotera aktien från Stockholmsbörsen.

Transmode har nischat in sig på metronät, den del av kommunikationsnätet som finns mellan långdistansnätet och accessnätet och omsätter runt en miljard kronor per år. Infinera är också ett telekombolag med optonät som specialitet men företagets produkter finns högre upp i hierarkin, i långdistansnätet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)