JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TI redo för Microsofts IoT-moln

TI redo för Microsofts IoT-moln

Texas Instruments meddelar att tre av dess  utvecklingskort fått stöd för att direkt kopplas till Microsofts molntjänst Azure, som Microsoft marknadsför som en plattform för Internet of Things.
Microsoft har stämplat ”Azure certified” i rumpan på tre av TI:s utvecklingssatser. TI är därmed en av de första IoT-certifierade  medlemmarna i Azure. Fler TI-satser är på gång att få samma godkännade.

De tre är BeagleBone Black, BeagleBone Green och SimpleLink Wi-Fi CC3200 wireless MCU LaunchPad.  Det ska bara behöva ta minuter från det att du packat upp en av dem till dess att den har laddat hem en lämplig så kallad IoT-agent och sedan är uppkopplad mot Azure.

Wifikretsen CC3200 styrs av en Cortex M4-kärna. BeagleBone Black baseras på Cortex A8-processorn Sitara AM335x och stöder både Ethernet, Wifi och Bluetooth. BeagleBone Green är som Black, men med gränssnitt för Seeds sensorfamilj Grove.

Microsoft har sedan i våras slagit på stora trumman för att dess molntjänst Azure gärna suger i sig data från sensornät och uppkopplade prylar, Internet of Things. I tisdags släppte Microsoft Azure IoT Suite som skarp produkt.

Läs gärna denna artikel i Elektroniktidningen om Microsofts lansering av IoT-Azure (länk)!
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)