JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arccore satsar i Indien
Göteborgsföretaget Arccore‚ som implementerar fordonsstandarden Autosar i öppen källkod, har öppnat ett kontor i Indien. Här ska ett ingenjörsteam växa.
– Den indiska marknaden är enorm när det gäller fordonsutveckling. Därför är det också en viktig marknad för oss. Men vårt nya kontor ska inte bara hantera den blomstrande lokala bilmarknaden, utan vi planerar att utöka vårt globala ingenjörsteam i Indien eftersom duktiga ingenjörer är en knapp resurs i Europa, säger Michael Odälv, nytillsatt vd på  Arccore i ett pressmeddelande.

Håkan Berglund, från huvudkontor i Göteborg, är chef över kontoret i  indiska Bangalore under en introduktionsfas, men planen är att en lokal platschef ska ta över inom kort.

Autosar – Automotive Open System Architecture – är en arkitektur för mjukvarukomponenter till styrenheter i fordon. Arccore implementerar Autosar i öppen källkod och levererar Autosarmjukvara till olika biltillverkare och underleverantörer.



Arccore grundades 2009 av fem personer med bakgrund bland annat i Enea. Förra året öppnade det svenska företaget bland annat ett säljkontor i tyska München.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)