JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tvåarmade ABB-roboten får jobb på Myfc
Yumi

Tvåarmade ABB-roboten får jobb på Myfc

Svenska bränslecellstillverkaren Myfc ska producera laddningskorten till en ny bränslecellsladdare med  hjälp av ett gäng Yumi-robotar.
Yumi är en så kallad kollaborativ robot vilket betyder att den riskfritt kan arbeta sida-vid-sida med människor. Till våren börjar den producera laddningskorten till Jaq, myFCs nya bränslecellsladdare.

Robotarna kommer till en början att göra produktionstester och montage av Jaqs laddningskort Powercard. Dessa innehåller vatten och salt och genererar energi tillsammans med bränslecellen.

Yumi får därmed demonstrera en av sina specialiteter, småkomponenttillverkning. Myfc kommer dessutom att utnyttja möjligheten att låta Yumi arbeta nära människor med samma monteringsuppgifter.

Yumi börjar sin anställning i vår, när Myfc startar sin första fabrik i Sverige. Den kommer därefter att kunna sättas in i produktionen nära kunder i Europa, USA och Asien

Enligt Björn Westerholm,  vd på myFC, sänker robotiseringen produktionskostnaden. 

– Anledningen till att vi nu inleder samarbetet med ABB och dess nya Yumi-robot är att vi kan kontrollera hela bränsleproduktionen och samtidigt bli platsoberoende, säger Björn Westerholm.

– Vi kan producera laddningskort med olika utseenden eller budskap för till exempel större evenemang där operatören vill profilera sig på ett nytt sätt.

Jaq är enligt Myfc världens minsta bränslecellsladdare. Den är avsedd som reservbatteri för telefoner och surfplattor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)