JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snapdragon får AI-verktyg

qualcomm-zeroth

Snapdragon får AI-verktyg

Amerikanska mobilprocessortillverkaren Qualcomm tar fram mjukvaruverktyg för att implementera deep learning-algoritmer på sina mobilprocessorer. Under andra halvåret ska stöd vara klart för Snapdragon 820.

Snapdragon Neural Processing Engine SDK heter utvecklingsverktyget som stöder ramverken Caffe och Cudaconvnet

Qualcomm tror att intresse för AI-lösningar finns inom hälsa, fordonselektronik, säkerhet och bildbehandling. Med verktyget kan du implementera algoritmer för bildtolkning, textigenkänning, målföljning, hinderväjning, gesttolkning, ansiktsigenkänning och språkprocessning.

Företaget bifogar en algoritm som signalerar när en bild innehåller mat, hund, bil eller något annat objekt inom sammanlagt 60 olika kategorier. Denna algoritmen kan sedan integreras i valfri app. 

De nya verktygen pilottestas av amerikanska Nauto som utvecklar programvara för förarassistans- och förarövervakningssystem.

Qualcomm använder både cpu, gpu och dsp i Snapdragon för att utföra deep learning-algoritmerna. Dessutom innehåller Snapdragon 820 en plattform kallad Zeroth som enligt vad Qualcomm tidigare meddelat består av både hårdvara och mjukvara för artificiella neuronnät.

Qualcomm använder redan själv Zeroth i 820 för så vitt skilda uppgifter som att identifiera skadliga program och för att avgöra när det är lämpligt att växla mellan Wifi och mobilnät vid Wifi calling. Zeroth har också använts av Qualcomm också i en demonstration av en seende robot.

Snapdragon 820 finns i bland annat Samsung Galaxy S7, Xiaomi Mi5, HTC 10 och Sony Xperia X.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)