JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Genuino för IoT på makers-träff

sm

Genuino för IoT på makers-träff

Föreläsningar, demonstrationer, IoT-workshop och en keynote med Genuino-grundaren David Cuartielles – det står på schemat under Genuino Community Night den 31 maj i Stockholm.

Arrangemanget sker under European Maker Week och arrangören är Stockholm Makerspace.

Kvällen pågår från 18 till 21 och arrangeras i samarbete med Evothings, Things och Makertjej.   Du måste anmäla dig i förväg för att säkra en plats till arrangemanget i sig liksom till föreläsningar och workshops.

Föreningen Makertjej kommer att berätta om och demonstrera olika Genuino/Arduino-baserade wearables.

Alex Jonsson på EvoThings håller en workshop på temat IoT. Målgruppen är du som arbetat  med Genuino tidigare och är nyfiken på hur du kan skapa mobilapplikationer som interagerar med ditt projekt.

Andreas Lundquist på Stockholm Makerspace ger en introduktionskurs för nybörjare. Du får lära dig utvecklingsmiljön, bygga din första externa krets och ladda upp ditt första program.

Det går bra att ta med sig egna Genuino- eller Arduino-projekt och arbeta med under kvällen. Du sitter i ett välutrustat elektroniklabb och med kunnigt sällskap om du har frågor.

Rubriken på David Cuartielles föredrag är Genuino and the maker culture.

Utvecklingskortet Genuino (också känt som Arduino) började som ett experimentkort på en åttabitars Pic-processor för makers och studenter. Idag är Genuino en hel kortfamilj, och många företag använder sig av dem kommersiellt, utöver att konstruktörer knopar på diverse egna projekt på sin fritid.

Här kan du anmäla dig (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)