JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 17 november 2019 VECKA 46

Bluetest utvalt på amerikansk mobilmässa

Göteborgsbaserade Bluetest, som utvecklar modväxlade testkammare primärt för mobiltelefoner, har valts ut som ett av de mest innovativa uppstartsföretagen på den amerikanska telekommässan CTIA Enterprise & Applications i San Francisco denna vecka.
Över hundra företag kände sig kallade men bara 16 valdes ut av juryn. Kraven för att få komma med omfattade allt från innovationshöjd till företagsledning och domarna kom från de stora telekomdrakarna, däribland AT&T, Verizon Wireless, Marvell, Huawei, Qualcomm och Motorola.

Bluetest startade år 2000 som en avknoppning från Chalmers och professor Per-Simon Kildals antennforskning. Efter en omstart 2006 (länk) har verksamheten nu fått upp farten.

– Vi har tio anställda och hittills i år har vi omsatt 5 miljoner kronor per kvartal och företaget växer fortfarande snabbt. Vi har nu över 40 kunder globalt varav 11 av de största mobiltillverkarna och 6 av världen största mobiloperatörer, säger Bluetests vd Mats Andersson.

Företaget har nyligen lanserat en testkammare för LTE-standarden. Precis som tidigare produkter ger den ett mätresultat motsvarande fri rymd, det vill säga samma miljö som i ekofria rum.

– Såvitt vi vet är vi fortfarande ensamma om en fungerande 4G (LTE) OTA (Over-The-Air) testlösning som bland annat föreslagits till en ny 3GPP standard, säger Mats Andersson.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)