JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 18 september 2019 VECKA 38

silicon blue latticeLattice köper Siliconblue

FPGA-bolaget Lattice köper kollegan Siliconblue för 62 miljoner dollar i kontanter. Lattice kompletterar därmed sitt utbud med strömsnål klisterlogik för bland annat mobiltelefoner.
Uppstartsföretaget Siliconblue som startade år 2006, har lyckats mejsla ut en egen nisch trots att företaget använder den klassiska fyrvägs uppslagstabellen med tillhörande register som patenterades av Xilinx redan år 1986. Tillverkningen sker hos TSMC och det är valet av en strömsnål halvledarprocess, en maximal klockhastighet på 200 MHz tillsammans med utformningen av IO-enheterna som ger kretsen den låga effektförbrukningen, inte arkitekturen i sig.

Ytterligare en finess med företagets lösningar är att man kan få kretsarna med inbyggt ickeflyktigt minne som Siliconblue licensierats från Kilopass. Tekniken gör kretsarna snabbare vid start och dessutom blir det betydligt svårare för utomstående att komma åt koden.

Företaget tog nyligen steget från 65 nm till 40 nm med den nya FPGA-familjen Los Angeles (länk). Hittills har Siliconblue levererat 7 miljoner kretsar och räknar med att nå 10 miljoner i år.

Siliconblue har sedan starten 2006 tagit in 73 miljoner dollar i fyra finansieringsrundor. Nu betalar alltså Lattice 62 miljoner dollar kontant för det privatägda företaget. Lattice räknar med att affären kommer att vara avslutad före årsskiftet.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)