JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 17 juni 2019 VECKA 25

Elfa med snabbare och smartare sökmotor

Katalogdistributören Elfa Distrelec har lagt stora resurser på att utveckla en ny sökmotor. Under en tid har företaget haft en tillgänglig betaversion, som alla som velat kunnat testa parallellt med den gamla sökmotorn. Nu har dock den nya sökmotorn definitivt sjösatts.
Ska man sälja produkter över nätet är det oerhört viktigt att enkelt och snabbt kunna presentera relevanta produkter för den potentiella köparen. Det är något som Elfa, liksom företagets konkurrenter är mycket medvetna om.

Elfa har därför utvecklat och lanserat en ny sökmotor, som går att finna under vinjetten ”Ny sökmotor” på företagets hemsida. Efter en tids testade i form av en betaversion har funktionerna i den nya sökmotorn definitivt spikats. Företaget pekar självt på sju förbättringar, där snabbare sökningar och uppdateringar är den första.

Andra förändringar är att sökförslag börjar alstras så fort man börjar skriva in söktermer och resultaten sorteras automatiskt under de tre typerna produkter, kategorier och tillverkare. Likaså finns det numera ett antal sökfilter som gör att man snabbare kan navigera bland förslagen, liksom synonymhantering.

Ytterligare en nyhet är att man kan hantera söktermen på ett mer intelligent sätt, exempelvis kan *  användas för att ersätta delar av en sökterm. Dessutom går det numera att spara sökresultat i en lista, kallad favoriter.

Under en övergångsperiod kommer den gamla sökmotorn att finnas kvar under vinjetten ”Klassisk sökning”, precis bredvid den nya.
 
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)