JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 20 november 2019 VECKA 47

Flexenclosure får 160 miljoner kronor

Världsbankens investmentbolag IFC investerar 80 miljoner kronor i svenska Flexenclosure. Dessutom går Industrifonden och Andra AP-fonden in med 80 miljoner kronor. Pengarna ska användas för att vidareutveckla Flexenclosure data- och telekomlösningar, eSite och eCenter.
Flexenclosure utvecklar och tillverkar strömförsörjningslösningar till telekom- och datasystem som främst tar energin från vind och sol.

eSite är en energieffektiva hybridlösningar för kraftförsörjning av basstationer i glesbygd utan eller med otillförlitlig tillgång av elektricitet från ett elnät, medan eCentre är en modulär lösning för att  driva data och telekommunikationsutrustning optimerad för snabb installation.

– Ungefär 800 000 basstationer för mobiltelefoni i utvecklingsländer förlitar sig på dieselgeneratorer för sin elförsörjning. Det är en stor potentiell marknad för Flexenclosures innovativa produkterbjudande. Flexenclosures tillväxtstrategi ligger helt i linje med IFC:s mål att förbättra tillgången på mobiltelefoni för människor på landsbygd i utvecklingsländer, och samtidigt minska de globala utsläppen av växthusgaser, säger Andrew Bartley, investeringsansvarig för telekom på IFC, i ett pressmeddelande.

Flexenclosure grundades år 1989, har sin bas i Vara och huvudkontor i Stockholm. Genom åren har företaget även öppnat kontor i Kenya, Nigeria, Pakistan, Malaysia, Indien och Förenade Arabemiraten.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)