JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 17 november 2019 VECKA 46
Eslövföretaget Magcomp – med rötter i Lundaforskning – står inför en internationell expansion med sina elektromagnetiska produkter. Industrifonden går in som ny delägare och satsar 10 miljoner i en emission som ger totalt 25 miljoner kronor.
Magcomp utvecklar teknik som kan användas för energieffektiv induktionsuppvärmning och induktiva komponenter med hög verkningsgrad. Tekniken är patenterad och hittills har företaget etablerat sig inom  induktionsuppvärmning på den svenska marknaden med kunder som Sandvik, Tarkett, Dynapac och Atlas Copco.

Induktorer är ett nyare område för Magcomp – de kan till exempel användas för motorstyrning, frekvensomriktning i sol- och vindkraftsverk och avbrottsfri kraft (UPS).

Med det färska kapitaltillskottet på totalt 25 miljoner från de tidigare ägarna Volvo Group Venture Capital, Sydsvensk Entreprenörfond och Nicolas Hassbjer, via sitt bolag Tequity, liksom nytillkomna Industrifonden ska Magcomp låta verksamheten växa. Dels ska företaget etablera försäljning av induktionsuppvärmning i Tyskland. Dels ska det preparera för volymtillverkning av  induktorer.

”Bolaget står nu inför volymproduktion till mycket stora och världsledande tillverkare inom dessa områden.” skriver Industrifonden i ett pressmeddelande.

Magcomp omsatte runt 7 miljoner kronor förra året och har sitt ursprung i mångårig forskning vid Lunds Tekniska Högskola.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)