JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 19 september 2019 VECKA 38

TDK-Lambda ska ta andelar i Europa

Den japanska kraftspecialisten TDK-Lambda har traditionellt varit starkt i Europa på AC/DC-lösningar som levererar 250 W eller mer. Men nu ska företaget ta marknadsandelar även på det lägre effektområdet; en marknad som enligt TDK-Lambda är värd nära en halv miljard euro per år.
– Även om det är en konkurrensutsatt marknad, är vi övertygat om att vi kan vinna betydande marknadsandelar. Många av våra viktigaste OEM-kunder har bett oss att införa lågeffektsprodukter som uppfyller deras höga krav i fråga om kostnad, storlek, effektivitet och livslängd, säger Martin Southam, Director of Marketing, TDK-Lambda EMEA, i ett pressmeddelande.

Historiskt har TDK-Lambda fokuserat på hög- och mellaneffektssegmentet – 250 W eller mer – i Europa. Framförallt har mellaneffektsproduktera nått stora framgångar och idag har företaget uppskattningsvis 25 procent av den marknaden.

Men enligt TDK-Lambda motsvarar värdet på mellaneffektssegmentet i Europa bara cirka hälften av lågeffektssegmentet, vilket är en avgörande anledning till att företaget nu investerar kraftigt i att ta marknadsandelar även på lägre effekter.

Som ett led i detta har företaget nyligen etablerat ett forsknings- och utvecklings center i Storbritannien kring lågeffektsprodukter för den europeiska marknaden. Tanken är att denna investering ska leda till ett flöde av nya lågeffektsprodukter, där lanseringen av ZMS100 – en 100W-modul för medicinteknik – i januari var startskottet (länk).


 
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)