JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Tyska Epcos – helägt av den japanska elektronikjätten TDK – planerar att köpa den franska sensorspecialisten Tronics Microsystems med fabrik både i Europa och USA. Affären är värd motsvarande 48,65 miljoner euro.

Japanska TDK har tagit det strategiska beslutet att utöka sin sensorportfölj som för tillfället omfattar temperatur- och trycksensorer liksom magnetiska (TMR, tunnel magnetoresistive) sensorer. Framförallt vill företaget kunna erbjuda industrilösningar med tröghetsnavigering.

Som ett led i detta har TDK:s dotterbolag Epcos, med säte i München, tecknat ett avtal om köp av memstillverkaren Tronics Microsystems. Epcos tillverkar elektronikkomponenter, moduler och system, medan det franska företaget är specialiserat på tillverkning och kapsling av olika memssensorer. Företaget har fabrik i både franska Crolles och i Dallas, Texas.

Tronics har en gedigen memsportfölj för tröghetsnavigering (gyron och accelerometrar) där flera sensorfunktioner kan integreras i samma enhet. Samtidigt ingår även andra sensortekniker i det franska företagets portfölj, såsom irsensorer, gassensorer, mikroaktuatorer, mikrospeglar och mikrooptik, liksom bio-mems och mikroflödessystem för in vitro-diagnostik och DNA-analys.

Detta kan bli TDK:s andra sensorbolagsköp på kort tid. Så sent som i december 2015 köpte det japanska företaget schweiziska Micronas som tillverkar magnetiska sensorer.

Vissa regulatoriska godkännanden kommer att krävas innan köpet av Tronics kan genomföras.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)