JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första riktiga testerna för styrkretsar
De nya prestandatesterna från EEMBC gör det enklare för konstruktörer att jämföra inbyggnadsprocessorer.


På konferensen DSP World presenterade EDN Embedded Processor Benchmarking Consortium, EEMBC, de efterlängtade testresultaten för en grupp om 12 inbyggnadsprocessorer. Testerna är utförda enligt version 1.0 av EEMBC:s standard.

Att kora en vinnare är inte helt lätt. I testet måste alla processortillverkare använda samma källkod i ANSI C som inte får modifieras. Detta ger inte alltid det bästa resultatet även om kompilatorns alla optimeringsfunktioner är aktiverade.

Den 13 juni kommer nästa omgång med testresultat där processortillverkarna tillåts optimera koden. Dessa resultat kommer att presenteras tillsammans med de omodifierade.

De 12 testade inbyggnadsprocessorerna kommer från AMD, IDT, Infineon, Mitsubishi, National Semiconductor, ST Microelectronics och Toshiba. Det är allt från 16 till 64-bitars styrkretsar med en klockfrekvens från 16 MHz till 450 MHz.



Tester i fem kategorier


Testerna har utförts med en kompilatorer från Green Hills Software och är grupperade i fem kategorier: nätverksprodukter, telekommunikation, konsumentprodukter, kontorsutrustning liksom fordons- och industriprodukter.

Testerna är resultatet av tre års arbete och bygger på grundläggande algoritmer och funktioner skrivna i C-kod. De utgår från verkliga tillämpningar och skiljer sig därför från det föråldrade prestandamåttet Dhrystone som bara ger ett enda värde. Dhrystone mäter i princip bara heltalsprestanda genom att snurra igenom några loopar i en programsnutt som är mindre än 4 kbyte, vilket idag ofta ryms i den interna cachen.

Istället vill EEMBC lyfta fram mått som kodstorlek, effektförbrukning och prestanda för verkliga tilllämpningar.

Per Henricsson

www.eembc.org

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)