JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Skanditek köper hela Vellinge
Investmentbolaget Skanditek köper ut övriga ägare från kontraktstillverkaren Vellinge Electronics. Sedan tidigare har man ägt 40 procent av bolaget.


- Nu får vi större möjligheter att satsa på nya monteringstekniker, exempelvis blyfri lödning. Vi blir mer långsiktiga, och slipper stirra lika mycket på årets resultat, säger Vellinges vd Claes Wretlind.

Han har själv ägt 25 procent av företaget. Övriga ägare har varit delar av personalen samt Macab AB. De får nu betalt i Skanditekaktier. Wretlind fortsätter som vd.

Vellinge Electronics har under en tid letat efter en partner för eventuellt samgående, och hade långt gångna planer på att fusionera med en dansk branschkollega.

- Det är inte längre aktuellt. Synergieffekterna uppväger inte de kompromisser man alltid tvingas göra vid ett samgående. Effekterna på komponentpriserna blir till exempel inte så stora som vi först trodde.

Vellinge omsatte förra året 405 miljoner kronor och siktar i år på en ökning till 430 miljoner. Man hade hoppats på en betydligt större ökning, men ett samarbete med Ericsson utföll inte enligt plan. Till nästa år tror man på en ökning med 25-30 procent.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)