JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson bygger ny 3G- fabrik i Gävle
Ericsson startar en ny fabrik i Gävle för massproduktion av basstationer för WCDMA-nät. Den nya fabriken finns på industriområdet Näringen i Gävle, några kilometer från Ericssons nuvarande huvudfabrik i Gävle.


Det är ett lager, som tidigare användes av KF, som nu byggs om till fabrik. Projekteringen startar omgående och inflyttning väntas ske så snart det är möjligt, troligen under andra kvartalet. I slutet av detta år beräknas 100 personer arbeta i lokalen, enligt Gefle Dagblad.

Ombyggnaden beräknas kosta cirka 70 miljoner kronor.

Ericsson har också fått sina första 3G-order. Det är Ålands Mobiltelefon AB och Finnish G2 som valt Ericsson som leverantör av 3G-nät. I höst ska också de första WCDMA-näten skeppas till Japan. Ericsson skall leverera WCDMA-nät till Japan Telecom. Japan Telecom ska bygga ett tredje generationens mobilsystem som täcker hela landet. Ericssons Gävlefabrik hoppas också på stora leveranser till NTT DoCoMo, Japans största mobilnätoperatör, men ännu har inga kontrakt redovisats.

Gävlefabriken har redan producerat provsystem för WCDMA och startade för flera månader sedan förberedelser för volymproduktion.

Lasse Wåhlstrand

Frilansjournalist

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)