JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Genombrottsorder för Comhats antenn
Nystartarna Comhat i Mölndal har fått sin första order. Det är Viking Telecom som vill använda företagets nyutvecklade reflektorantenn för sina analoga radiolänkar. Ordern är värd cirka 600 000 kronor.


Comhat har i nästan två år arbetat med en ny typ av parabolisk reflektorantenn utan skärmar, som sägs vara kompaktare och billigare än dagens antenner för radiolänkar. Radiolänktillverkarna som Ericsson, Allgon och Nokia är alla potentiella storkunder för Comhat.

Riskkapitalbolaget Itact i Lund, som drivs av Jan Nilsson, en av Switchcores grundare, och den statliga Industrifonden, har nyligen investerat fyra miljoner kronor i Comhat. Tillsammans kommer de att äga Comhat till 40 procent.

- Det nya kapitalet skall användas dels för att öka personalstyrkan med tjugo personer, och dels för att vidareutveckla prototyper, säger företagets vd Bengt Gustafsson.

Företaget har visat prototypantenner med en diameter på 0,3 m men ytterligare prototyper skall tas fram i storlekarna 0,6 m och 1,2 m för fem olika frekvensområden.

Susan Kelly

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)