JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Finländsk Internetkatalog utmanar Elfa och Ericsson
Servcat är en ny webbtjänst där man kan köpa komponenter och elektronikutrustning över Internet.


Servcat är en svenskspråkig variant av en Internettjänst som funnits några år i Finland.

- Vårt erbjudande är bredare än Elfas och Ericsson Electronic Services. Förutom komponenter har vi även utrustning för EMC-mätningar och för produktion av ytmonterade kretskort liksom cadverktyg, säger Tomas Hansson på finska New- Electronics.

- Dessutom är vårt upplägg enklare för användarna och sökningarna går betydligt fortare än hos konkurrenterna.



Öppnade 1 februari


Webbplatsen har New-Electronics skapat tillsammans med de två finländska distributörerna Pavac och Service Östling.

Den finskspråkiga versionen av Servcat har varit igång i två år, har 2 000 aktiva användare och omsätter cirka sex miljoner kronor. Det är runt 30 procent av företagens totala omsättning.

- Vi satsar allt vi orkar i Sverige och har som målsättning att sälja för minst lika mycket som i Finland under 1999, säger Tomas Hansson.

Leveranserna sker från Finland och ska gå på en dag till de större städerna i Sverige. Till mindre orter kan det ta upp till tre, fyra dagar.

För att kunna handla måste man först registrera sig. Betalningen kan göras över Internet om man har ett konto i MeritaNordbanken, annars blir det postförskott eller faktura.

Men Servcat är inte bara en webbplats för den som vill handla. Man kan till exempel hitta blockschema och datablad i PDF-format på all komponenter och så kommer det att finnas diskussionsgrupper.

- Till att börja med kommer mycket av diskussionerna att handla om EMC men vi räknar med att utöka ämnena efter hand, säger Tomas Hansson.

Per Henricsson

www.servcat.com

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)