JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Branschens höjdare intervjuas "live"
Varje dag under mässan Elektronik/EP99 kommer Elektroniktidningen att intervjua några av branschens portalfigurer, på scen i monter A39:12.

Alla mässbesökare är hjärtligt välkomna.



Vilka komponenter behövs i framtida mobiltelefoner? Den intressanta frågan ska förhoppningsvis besvaras redan på mässans första dag. I Heta Stolen sitter då nämligen Tord Wingren, chef för forskning och utveckling på Ericssons Mobile Communications i Lund. Tord intervjuas tisdagen den 19 januari klockan 12.00.

Hur ska mönsterkorten se ut i framtiden? Kommer mönsterkortsbranschen att klara de krav som industrin ställer? Hur klarar sig de svenska tillverkarna när mikrovior, månglagerskort och minimala kapslar blir vardagsmat? De frågorna, och många fler, besvaras av Peter Wahlberg, chef för elektronikproduktionsavdelningen på IVF, Institutet för Verkstadsteknisk Forskning och Stefan Lager, nordisk marknadschef för mönsterkortstillverkaren Viasystems. Peter och Stefan sitter i Heta Stolen tisdagen den 19 januari klockan 14.00.

Att Internet påverkar hela elektronikindustrin är inget nytt. Men vem köper egentligen komponenter på Internet? Och varför använda Internet när det finns färgglada kataloger?

Per Lindberg och Lennart Stjernström, chefer för Elfa respektive Ericsson Electronic Services, de två svenska företag som haft mest framgång med komponentförsäljning på Internet, svarar på detta i Heta Stolen onsdagen den 20 januari klockan 11.00.

Vad är bäst, asic eller FPGA? Svaret beror naturligtvis på tilllämpning, kostnad och erfarenhet, men det är också en fråga om filosofi. Asicförespråkaren Roger Ahlm på Avancerade Logikmaskiner möter FPGA-förespråkaren Göran Bilski på Enator. Tiden är 14.00 på onsdagen den 20 januari.

Legotillverkning är en bransch som växer så det knakar. Varför? Och hur länge kan det gå så bra. Pär Hedberg, Trienta sitter i Heta Stolen torsdagen den 21 januari klockan 11.00.

Livslångt lärande är nödvändigt. För högskolekunskaperna räcker inte långt. Men vad kan näringslivet bidra med? I Heta Stolen sitter Lars-Eric Lundgren på Hardi Electronics, som utbildat drygt tusen konstruktörer i strukturerad digitalkonstruktion och Roger Yttermyr på Vällingby Ingenjörsbyrå, som har kurser i elektronikproduktion. Torsdag 21 januari klockan 14.00

Alla vet att det finns något som heter EMC, och många vet till och med att det finns ett EMC-direktiv. Men vad betyder det i praktiken? Och vilka regler gäller, egentligen? Dag Björklöf från Semko och Ingvar Enqvist på Elsäkerhetsverket utreder EMC-frågorna i Heta Stolen, fredagen den 22 januari, klockan 11.00.

Intervjuare är Elektroniktidningens chefredaktör Adam Edström.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)