JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Användarvänligt oscilloskop med topprestanda
Med 16 GHz samplingshastighet, 2 GHz bandbredd, ett minnesdjup på 64 MSampel och nya funktioner för att underlätta användningen tar Lecroy ett rejält kliv framåt på oscilloskopmarknaden
Den nya Wavepro-serien kommer i tre modeller med en analog bandbredd på 2 GHz, 1 GHz respektiver 500 MHz. Instrumenten är fyrkanaliga och samplingshastigheten är 4 GSa/s. När bara två kanaler används dubbleras maximala samplingshastigheten till 8 GSa/s och för toppmodellerna 960 och 950 dubbleras samplingshastigheten ytterligare en gång till 16 MSa/s när bara en kanal används.

Motsvarande metod används för minnet. Det är i grundutförande 250 kSa/kanal men kan byggas ut till 16 MSa/kanal. När bara en kanal används fyrdubblas det tillgängliga minnet till 64 MSa. Det innebär att man kan fånga upp till 4 ms av en signal vid samplingshastigheten 16 GSa/s.

Bäst prestanda - just nu

Lecroy tar därmed en tillfällig ledning i det ständiga prestandaracet. Konkurrenten Tektronix har aviserat en modell med 20 GSa/s, 4 GHz analog bandbredd och 32 MSa/kanal men man har ännu inte börja ta emot order. Tillverkningen ska dock komma igång under året.

Förutom bättre prestanda har Wavepro också fått nya funktioner för att underlätta användningen. Det mest påtagliga är fyra knappar som samlats under beteckningen Wavepilot.

Den översta knappen märkt Cursors aktiverar kursorerna och nästa knapp märkt Measure ger direkt tillgång till de 26 vanligaste typerna av mätningar.

Knappen Graph aktiverar en graf som visar om en värdena ligger innanför eller utanför givna ramar alternativt visas värdena som funktion av tiden.

Den fjärde Wavepilotknappen ger direkt tillgång till de tillämpningsspecifika analyspaketens som finns för bland annat

Lagrar triggtider

Ytterligare en ny funktion är att instrumentet lagrar triggtiden för de 8 000 senaste svepen. Användaren kan titta på svepen överlagrat, så kallad persistence mode, men också plocka fram ett av de 8 000 senaste svepen för noggrannare analys.

Dessutom finns en ny knapp som ger användaren möjlighet att snabbt ta fram i förväg iordninggjorda inställningar för mätningar som görs ofta.


Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)