JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Verktygslåda för utvecklare
Infrastruktur för javasystem är kanadensiska Espials specialitet. I oktober släppte företaget sin senaste produkt TotalIA, en Linux- och javabaserad plattform för smarta multimediaenheter.
TotalIA ska vara en totallösning med både hård- och programvarustack. Beståndsdelarna är ett hopplock av produkter dels från Espial, dels från andra leverantörer. Det är en javatolk (Java Virtual Machine) från Tao Group, det är Espials egen tillämpnings- och serviceplattform Devicetop. Det är Embedded Linux och det är webbläsaren Espial Escape med e-postprogrammet Ebox.
 
Tanken är att snabba upp utvecklingstiden genom att erbjuda en komplett verktygslåda för utvecklare, och därmed ge dessa möjligheten att koncentrera sig på själva skapandet.
 
En annan modell från Espial har det fantasieggande namnet "Pervasive Internet Ecosystem". Ekosystemet ska vara en modell för personliga internettjänster, som sedan går att nå från olika webbklienter i inbyggda system.
 
Första byggstenen i ekosystemet är Espials Devicetop, ett tillämpnings- och supportverktyg som gör att användarna automatiskt registreras i ett nätverk för inbyggda webbklienter. Där kan de sedan prenumerera på olika tjänster och beställa olika personligt utformade tjänster.
 
Nästa byggsten är devicetop.com, Espials portal för javautvecklare. Här får utvecklare hjälp med att bygga och marknadsföra olika tjänster. Tredje byggstenen är en nykomling: Espials senaste produkt Device Server, med verktyg för serverbaserade skräddarsydda informationstjänster.


Torun Bager
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)