JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Söderhamn blir norskt
Det ser ut att bli norska EMG, Electronics Manufacturing Group, som tar över Emerson Energy Systems kretskortfabrik i Söderhamn.
- Det är riktigt att EMG står längst fram i kön. Men ännu är inga papper skrivna och det finns fler intressenter, säger Arild Frånberg som är Emersons platschef i Söderhamn.

- Vi håller på att ta fram ett beslutsunderlag tillsammans med EMG där vi bland annat går igenom affärsmöjligheter, kompetens, lagertillgångar och allt annat som behövs inför slutförhandlingen.

Genomgången, även kallad due diligence, beräknas bli klar under december och därefter inleds slutförhandlingarna.

- Det är hundra till hundrafemtio personer som berörs av försäljningen, säger Arild Frånberg.

Resten av Emersons knappt fyrahundra anställda i Söderhamn blir kvar inom koncernen. De fortsätter arbeta med service och eftermarknadsaktiviteter.

- Vi är ett regionalt konfigurationscenter vilket innebär att vi bygger system för Europa och mellanöstern. Vi gör också garantireparationer och uppdateringar.

Norska EMG äger sedan tidigare Elektronikpartner i Vänersborg och i koncernen ingår dessutom de tre norska företagen Norautron, Vestfold Engineering och Ecotron. Förutom kontraktstillverkning erbjuder man också konstruktionstjänster, testning, slutmontering liksom installation och eftermarknadsaktiviteter.
EMG har runt 500 anställda och en omsättning på 600 miljoner kronor.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)