JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inbyggnadsföretagen byter mässa
Ett nytt inslag på elektronikmässan i september blir inbyggnadstorget, som ska locka inbyggnadsföretagen till Göteborg.
- Vi har egentligen aldrig haft någon riktig hemvist eller bra mässa, säger Johan Nordin, som är ordförande för embeddedsektionen inom IM-föreningen och vd på Recab.

- Visserligen finns den årliga mässan Real Time Show, men det är inte många av utställarna som är nöjda med den.

Antalet besökare där har till exempel sjunkit från drygt 400 för några år sedan till mellan 150 och 200 i fjol.

- Vi känner att arrangören inte gjort så mycket utan förlitat sig på att utställarna ska bjuda in sina kunder, säger Johan Nordin.

Problemet har dryftats på embeddedsektionen inom IM-föreningen som bildades i höstas och samlar ett 20-tal av de företag som säljer inbyggnadsprodukter, bland annat kortdatorer, operativsystem och konsulttjänster.

Genom att välja komponentmässan och inte Real Time Show som forum hoppas inbyggnadsföretagen kunna bredda utbudet och samtidigt locka nya besökare.
Svenska Mässan har reserverat en sammanhållen yta som rymmer upp till cirka 60 utställare. I centrum finns dessutom ett torg med plats för olika aktiviteter.

- Vi håller på och planera för fullt men tanken är att det ska hända någonting på torget hela tiden. Det kan till exempel vara en högskola som visar upp ett projekt eller kundprojekt från någon av utställarna. Men vi funderar också på en pristävling.

Det blir två pris, ett för bästa högskoleprojekt och ett för bästa företagsprojekt. Nomineringarna ska vara klara till mässan då segrarna ska utses.
Den svenska marknaden för inbyggda system var värd cirka 1,5 miljarder kronor år 2001. Men det är en grov uppskattning som beror på hur man definierar branschen. Det skulle lika gärna kunna vara betydligt mer.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)